Healing Balance
Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie & Coaching

NAET Allergie Therapie

In mijn praktijk maak ik gebruik van de NAET methode, dat is een effectieve Allergie Eliminatie Techniek.
NAET is de afkorting voor „Nambudripad's Allergie Eliminatie Techniek". Met deze unieke methode kunnen de onderliggende oorzaken van allergieën aangepakt en geëlimineerd worden. Voormalige patiënten kunnen weer een normaal leven leiden, vrij van allergieën. Ter illustratie; in de meeste gevallen van voedselallergie hoeven na behandeling geen bijzondere diëten meer in acht genomen te worden. Allergische reacties behoren tot het verleden. Voedingsmiddelen die voorheen garant stonden voor een allergische reactie kunnen nu zonder problemen gegeten worden.
Nog een voordeel is dat NAET zonder onplezierige bloed- en huidtesten werkt evenals injecties of medicatie. De zoektocht naar de allergenen en de juiste behandeling hiervoor is pijnloos en ongevaarlijk. Deze methode is geschikt voor iedereen; van baby's en jonge kinderen tot mensen op vergevorderde leeftijd.

N.A.E.T. bestaat in Amerika ongeveer 21 jaar, de uitvindster ervan heet Dr. Devi Nambudripad. Vanwege haar eigen allergieën is zij op zoek gegaan naar een methode die meer kon doen dan alleen het bekende vermijdingsdieet. Via acupunctuurbehandeling in combinatie met het vasthouden van de beruchte stof (=allergeen) kwam zij tot een redelijk bevredigend resultaat. Later werd er een techniek uit de chiropractie aan toegevoegd, waarbij de uittredeplaatsen van de zenuwbanen naast de wervelkolom gestimuleerd werden. Deze combinatie is goud waard, dat is inmiddels gebleken. Er zijn reeds heel veel mensen die enorme successen geboekt hebben op het gebied van allergie behandeling.
Zowel in Amerika, zie in de literatuur van Dr. Devi Nambudripad (Say goodbye to illness, say goodbye to allergy related autism, say goodbye to ADD & ADHD,…), als in Nederland. De methode is in 2000 voor het eerst naar Nederland gekomen. Een initiatief van J.M. Belin, een fransman, die zelf zo veel vorderingen had geboekt met zijn behandeling in de Verenigde staten zodat hij besloot N.A.E.T. in Europa te promoten. Inmiddels is er ook in NL een heel netwerk van NAET therapeuten.
NAET heeft in de loop der jaren bewezen effectief te zijn. Duizenden allergiepatiënten wereldwijd zijn geëlimineerd van hun allergieën, variërend van hooikoorts en lactose intolerantie tot door neurodermitis veroorzaakte allergieën, migraine en hyperactiviteit. De resultaten van NAET behandelingen spreken voor zich.

Hoe is de opbouw van de behandeling?

Eerst wordt er een inventarisatie gemaakt van de reactie op de eerste vijf basis stoffen, dit zijn: Eimix, Calcium mix, Vitamine C, Vitamine B-complex en Suiker.

Als diagnosemiddel werkt NAET-therapie met de spiertest  uit de kinesiologie. Met deze spiertest kan heel goed worden vastgesteld òf er bij iemand sprake is van overgevoeligheden voor bepaalde stoffen en kan worden nagegaan in hoeverre of het bestrijden van een bepaalde allergie/emotionele blokkade effect zal hebben op de aandoening waar je last van hebt.
Via een armspiertest en het aanraken van diverse orgaanpunten gaan we na of contact met deze stoffen (u dient de stof met de hand aan te raken) u al dan niet energie kost. Wanneer een of meer van deze stoffen zwak testen, dan horen wij deze eerst te behandelen. Wanneer deze stoffen, de basis vijf, sterk testen, dan kunnen wij door naar de meer individuele storende stoffen; zoals huisstofmijt, dieren, metalen, gist, candida, tarwe, gluten, pollen….
Tijdens het spiertesten wordt de cliënt in contact gebracht met de energie van mogelijke allergenen/emoties. Deze energie zit opgeslagen in glazen ampullen die de patiënt tijdens het testen en behandelen in zijn hand moet houden. In plaats van glazen ampullen die energetisch geladen zijn met de energie van een allergeen kan er ook gewerkt worden met een afgesloten glas met daarin een hoeveelheid van het allergeen of met het in herinnering brengen van de emotie.
Het lichaam voelt de energie van de stof door het glas heen herkent het. Als het gaat om een allergeen, krijg je een zwakke spiertest. Zo weet je dat de patiënt verzwakt raakt door deze stof en dat deze stof voor de patiënt een allergeen vormt. Na te hebben gecontroleerd of de patiënt op deze stof behandeld mag worden (of deze behandeling niet te heftig is voor de patiënt), begint de behandeling. D.m.v. spiertesten wordt ook vastgesteld in welke volgorde jouw allergieën moeten worden behandeld.

De behandeling
De cliënt gaat op zijn/haar buik liggen en krijgt ademinstructies. De therapeut masseert een aantal acupressuurpunten op de rug. Deze meridianen die hier lopen, staan in verbinding met alle organen, alle meridianen, de zenuwbanen en de hersenen. Zo wordt alle opgedane informatie verspreid over alle delen van het lichaam inclusief de hersenen.
Tijdens deze massage is de patiënt in contact met de energie van het allergeen of de overgevoelige emotie. De aanwezigheid van deze energie leidde voorheen tot het stagneren van de energiestroom door de meridianen. Dit uitte zich in een allergische reactie. Door het masseren echter, krijgt de energiestroom een impuls en blijft de energie rijkelijk stromen. Lichaam en geest van de patiënt registreren nu dat de energie door het lichaam rijkelijk kan blijven stromen ondanks de aanwezigheid van het allergeen, leren zo dat deze energie geen gevaar vormt en onthouden dit. Zodoende worden het lichaam en geest 'gereset'. Je zou ook kunnen zeggen dat je lichaam of je hersenen opnieuw worden geprogrammeerd! De energie van het allergeen leidt nu niet meer tot 'alarm' en de blokkades die deze energie moesten weren uit onze meridianen worden opgeruimd. Het gevolg is dat je lichaam weer normaal gaat reageren op deze stof en dat de allergische reactie in het vervolg uit blijft.

De behandeling leidt ertoe dat je lichaam weer vertrouwd wordt gemaakt met een stof of emotie waarvan het zich herinnerde dat deze leidde tot overbelasting van de meridianen.
Het opruimen van blokkades leidt in de regel tot ontgiftiging. Gifstoffen die voorheen opgeslagen bleven, worden nu afgevoerd door het lichaam via allerlei wegen. Sommige behandelingen kunnen daarom voor het lichaam best heftig zijn. Een te grote afvalstoffenstroom kan wel eens teveel worden voor bepaalde organen zoals de milt. En daarom kan het best zo zijn dat het lichaam aangeeft dat het nog niet klaar voor bepaalde behandelingen. Maar dan komen die later wel weer aan bod. Soms kun je een onderliggende allergie- of emotie uitschakelen. Dat heeft dan hetzelfde affect als het weghalen van een doos waar nog andere dozen bovenop staan. Die gaan dan automatisch mee. En als het lichaam het aankan, is dat natuurlijk ideaal.
In een later stadium komen vaak de zwaardere overgevoeligheden aan bod. Niet zelden betreft dit emotionele overgevoeligheden, hetgeen aangeeft dat emotionele bagage de meridianen vaak zwaar belasten. Maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld een heftige allergie voor ei. Ei staat nagenoeg bovenaan bij de basic's. Maar als behandeling nog te zwaar is voor het lichaam, kan het best zo zijn dat het lichaam graag van tevoren eerst alle andere ballast kwijt wil. In dat geval kun je dus niet rechtstreeks gaan werken aan het uitschakelen van je grootste en meest overduidelijke allergie.

Controle
Na de behandeling houdt de cliënt de glazen ampul die de energie van het allergeen bevat in zijn/haar hand voor gemiddeld 15  minuten. Zo kan het lichaam de ervaring dat de energie rijkelijk blijft stromen ondanks de aanwezigheid van het allergeen nog even op zich in laten werken. Daarna wordt getest of de cliënt nog steeds sterk reageert op het allergeen (dus of de behandeling is gelukt) en kan de cliënt naar huis toe gaan.
Vervolgens moet de cliënt 25 uur lang contact met het allergeen zien te vermijden. Dat heeft te maken met de werking van de meridianen. De meridianen geven informatie aan elkaar door, maar zijn niet allemaal tegelijk actief. Maar binnen een 25-uurscyclus komen ze allemaal een keer aan bod. En door het allergeen 25 uur lang te mijden, wordt de informatie dat deze stof geen gevaar vormt voor het lichaam doorgegeven aan alle andere meridianen. In sommige gevallen het wel erg lastig om 25 uur contact te mijden met een allergeen, maar er valt overal wel een mouw aan te passen. Na 25 uur vermijden, is deze allergie uitgeschakeld. De volgende keer dat de cliënt weer bij de therapeut verschijnt wordt eerst nagetest of de vorige behandeling is geslaagd.

*Allergieën: Let wel: NAET definieert allergieën nogal anders dan u wellicht gewend bent vanuit reguliere invalshoek.  NAET maakt geen onderscheid tussen allergieën, intoleranties en overgevoeligheden. (Bron: allergie-weg.nl)