Healing Balance
Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie & Coaching

Dorn Therapie

 De Dorn methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij rug- nek en schouderklachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn Methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen
Dorn therapie is een zachte effectieve behandeling en zeer geschikt voor mensen die niet (de vaak pijnlijke weg) naar de "kraker" willen bewandelen. Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.
Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen.
De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.
Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.
Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”
Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.
De Dorntherapie komt uit Duitsland.In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Wat is Breuss massage

Een ontspannende massage bij rug- en nekklachten na Dorn Therapie

In het kort
Breuss massage richt zich op de gehele wervelkolom met name de tussenwervelschijven.
De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland de manuele tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn therapie.
De zachte Breuss Massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen door middel van deze massage gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren en regenereren met als resultaat dat u zich beter gaat voelen.